3. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali Basın Açıklaması

3.Düzce Otları Tyche Bereket Festivali Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

Topraktan Gelen Bereketin Öyküsü

Düzce Kent  Konseyi, Kadın Meclisi olarak günümüzde unutulan herkesin üzerine basıp geçtiği görmezden geldiği hatta yok ettiği yenilebilir otları hatırlamak gündeme taşımak yokluğun bereketini toprağın cömertliğini çocuklarımıza öğretmek coğrafyamızla harmanlaşmış kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz 3. Düzce Otları Tichye Bereket Festivalinin basın açıklamasına hoş geldiniz.

Festivalimiz gelenekselleşiyor.

Bu yıl 12-13-14 Mayısta 3. sünü düzenlediğimiz bu festivalle Düzce'mizin doğal güzelliklerini tanımak , tanıtmak ve Düzce'mizi ülke gündeminde en güzel şekilde yer almasını hedefledik. Bereketli ellerin, sevgilerini ve inançlarını katarak yaptıkları yemekler burada halkımızla buluşacak , yapılan yemeklerden oluşan yemek yarışmamız ve bu yemeklerden oluşan  kitabımız kültürümüzle buluşup tarihe tanıklık edecek, ve bizi en çok heyecanladıran 13 mayıs 2017 cumartesi günü yapılacak olan kortej yürüyüşümüzle tüm Düzce el ele yürek yüreğe kenetlenerek birliğimizi tüm Türkiye'ye resmetmiş olacağız.

Hazırladığımız bu festivalin dolu dolu içeriğinin en önemli ayağı ise Düzce Üniversitesi bilimsel açıdan  otları bize anlatacak ve 9-10 mayısta Düzce Üniversitesinde gerçekleşecek olan sempozyum ve seminerlerle çok değerli bilim adamlarımız bizimle olacak.

Kültürel dinamiklerimizi , farklılığın getirdiği etkileşimleri, hep birlikte yaşayarak göstereceğimiz 3. Düzce Otları Tichye Bereket Festivaline Düzceyi, Düzcelileri ve tüm Türkiye'yi davet ediyor , bu yürek zincirinde bir halka olarak yerinizi almanızı bekliyoruz
                                                                                                                             Düzce Kent Konseyi
                                                                                                                                  Kadın Meclisi

GELENEKSEL DÜZCE OTLARI BEREKET FESTİVALİ