Düzce'nin Festivali / 3. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali Hazırlıkları

3. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali Hazırlıkları Sürüyor
Geleneksel hale getirilen ‘Düzce Otları Tyche Bereket Şenliği’nin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Düzce Otları Festivali tarihi 12-14 Mayıs tarihleri olarak belirlendi.

Düzce Belediyesi Encümen salonunda gerçekleştirilen toplantıda “Düzce Otları Tyche Bereket Şenliği”nin 2017 yılı programı üzerinde çalışıldı. Ot festivalinde Düzce’de yetişen, yenilebilir otlar ve yöresel yemeklerin sunumunun yapılacak.

Düzce’mizin kendi öz değerlerini canlandırarak bugünlere taşıdık ve insanlara sunuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz şenlikte Düzce’nin her bölgesinde, kendi gelenek, göreneklerini ve kendi yaşamını bir festival haline getirmek, gelecek kuşaklara kültürel yapıyı taşımak amacındayız. Düzce’de yaşayan herkesi bu festivalin bir parçası olmaya davet ediyoruz.  Düzce’ye özgü ot yemeklerini, yiyecekleri, el sanatlarını tanıtmayı, bölgedeki turizm faaliyetlerini ve ekonomiyi hareketlendirmenin amaçlandığı festival için Düzceli vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktayız.










GELENEKSEL DÜZCE OTLARI BEREKET FESTİVALİ