Düzce'nin Festivali - 3. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali 12-13-14 Mayıs 2017 Tarihlerinde gerçekleşti.

3. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali 12-13-14 Mayıs 2017 Tarihlerinde
Düzce Belediye Başkanlığı Kent Konseyi Kadın Meclisi Tarafından Düzenlenen 3. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali 12 Mayıs Cuma Günü Anıt Parkta Stantların Açılışıyla Başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızca “Yerel Yönetimlerin Derneklerin, Vakıfların ve Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelik” gereğince desteklediği festival 12-13-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşti

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 3.’sü düzenlenen festival ile bölgede yetişen otların tanıtılması, Düzce’nin ulusal ve uluslararası alanda dikkat çekerek, kentin kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan bilinirliliğinin arttırılması hedeflenmektedir.

İlimiz bitkisel çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Düzce’de geleneksel olarak yetişen otlardan yararlanılmakta ve geleneksel yöre mutfağının ana maddesini oluşturmaktadır. Bu bağlamda düzenlenecek festival, toplumda farkındalığı arttırarak gelecek kuşakların yerel kültürlerine sahip çıkmasını sağlaması açısından önem arz etmektedir.

GELENEKSEL DÜZCE OTLARI BEREKET FESTİVALİ